Skip to content

Δασικά προϊόντα

ΔΑΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΚΟΡΔΟΝΟΥΛΗΣ

Άμεση παράδοση κατ’ οίκον

Κάντε την παραγγελία σας και εμείς αναλαμβάνουμε να την διεκπεραιώσουμε άμεσα, παραδίδοντάς την το συντομότερο δυνατό στο χώρο σας.

Δωρεάν παράδοση

Η μεταφορά της παραγγελίας σας παρέχεται δωρεάν εντός νομού Πιερίας.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ιστορία από το 1986

Μακρόχρονη εμπειρία στο χώρο των δασικών προϊόντων.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Ποιοτική ξυλεία

Στεγνά καυσόξυλα από οξιά και δρυ, υψηλής θερμικής απόδοσης.

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΑΣ

Θέρμανση παντός καιρού

Η εταιρεία Κορδονούλης αναλαμβάνει να καλύψει τις ανάγκες των πελατών μας, ανεξαρτήτως καιρικών συνθηκών, τόσο σε χονδρική όσο και λιανική πώληση.

Έτσι, χτίζουμε μια στενή σχέση συνεργασίας και εμπιστοσύνης, κατακτώντας μια ακλόνητη θέση στο χώρο των Δασικών Προϊόντων στην Κατερίνη και την ευρύτερη περιοχή της Πιερίας.

ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΣΤΑ ΔΑΣΙΚΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ

Γιατί να μας επιλέξετε

Η εταιρεία μας παρέχει καυσόξυλα από οξιά και δρυ, υψηλής θερμικής απόδοσης, στεγνά και χωρίς σκασίματα, για όλες τις οικιακές ή επαγγελματικές ανάγκες σας. Τα προϊόντα μας είναι από 100% Ελληνικά ξύλα, άμεσα παραδοτέα στο χώρο σας με ένα τηλεφώνημα.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Τι πρέπει να γνωρίζετε για το ξύλο;

Πώς διακρίνουμε τα στεγνά ξύλα;

Τα στεγνά καυσόξυλα χαρακτηρίζονται από τις ακτινωτές ρωγμές και το γεγονός ότι ο φλοιός τους αποσπάται εύκολα. Προσοχή: Μην καίτε παλιά έπιπλα ή οτιδήποτε άλλο εκτός από ξύλα που προορίζονται για τζάκια. Ελλοχεύει κίνδυνος λόγω των αερίων που παραάγονται από την καύση.

Τι πρέπει να προτιμούμε και τι να αποφεύγουμε;

Αποφύγετε την ξυλεία από έλατο και πεύκο γιατί είναι αρκετά επικίνδυνη λόγω των σκασιμάτων που συμβαίνουν. Απεναντίας, προτιμήστε ξύλο από ελιά και δρυ διότι είναι αποδοτικότερα και διαρκεί περισσότερο η καύση τους.

Τι πρέπει να γνωρίζουμε για τις μπρικέτες;

Οι μπρικέτες συνήθως είναι φτιαγμένες από 100% ανακυκλώσιμο υλικό. Μπορεί να έχουν τη διπλάσια τιμή από το ξύλο αλλά αποδίδουν 60% περισσότερη διάρκεια θέρμανσης. Επίσης, αφήνουν πολύ λιγότερη στάχτη και έχουν σχεδόν μηδενική εκπομπή διοξειδίου του άνθρακα.

Πότε θα πρέπει να προβούμε σε καθαρισμό του τζακιού;

Εφόσον χρησιμοποιείτε συχνά για θέρμανση το τζάκι, είναι φρόνιμο να κάνετε ένα καθάρισμα της καμινάδας μια φορά το χρόνο για να αποφύγετε το ενδεχόμενο να πάρει φωτιά.

Γιατί πρέπει να επιλέξουμε στεγνά ξύλα;

Η υγρασία αποτελεί σημαντικό παράγοντα για την απόδοση των ξύλων, καθώς ένα μεγάλο μέρος της ενέργειάς τους χάνεται κατά τη διαδικασία εξάτμισης του αποθηκευμένου νερού από το εσωτερικό τους. Επομένως, χρησιμοποιώντας φρέσκα ξύλα μειώνεται η απόδοση της καύσιμης ύλης, αλλά αυξάνεται ο χρόνος καύσης σε σύγκριση με τα ξερά, για την ίδια ποσότητα κατανάλωσης καυσόξυλων.